Sonja Bent

Endast

Moelooja Sonja Benti loomingut on tutvustatud Kopenhaageni moenädalal, messil “Prét a Porter Paris” ja moefestivalil “Reykjavík Fashion Festival n°1”. Pärast koostööd Comme des Garçonsiga ja kaupluse +354 Guerrilla Store avamist Reykjavíkis avastas ta endas sügava huvi meesterõivaste loomise vastu. Tema särgid, mida ilmestavad kootud paigad, ja samas stiilis lipsud ületavad maskuliinsuse ja feminiinsuse piirid ning sulandavad ühte mitmekülgsetes meeste- ja naisterõivastes. Mängulise loominguga, mis on kantud kikilipsude, mummumustrite ja origami motiividest, on Sonja moodsa aja kudumidisainerite seas esirinnas.

Sonja, kelle moeloomingus väljendub traditsioonilise rätsepatöö naiselikkus ja enesekindlus, soovib, et tema rõivaste kandjad tunneksid end vabalt. Ta kasutab pehmemaid kootud kangaid, et riided oleksid võimalikult mugavad ja näeksid välja peened. (Richard Foley ©2011 Worn by Worship)

Tooted

Kardiganid, kleidid, särgid, kikilipsud, sukad jne.

Loodussõbralikkus

Sonja kasutab loodust vähem kahjustavaid materjale nagu puuvill ja vill, mille töötlemisel ei ole kasutatud kemikaale.

Soov luua enneolematut

Sonja uuenduslikkus paistab kõige rohkem silma tema esimeses kudumikollektsioonis, milleks ta sai innustust origamist. Ta uuris origamit, selle kujundeid ja alustõdesid ning lõi siis oma origamikujundid kudumite, mitte paberi abil.

Põgus pilk tulevikku

Astuda edasi tasapisi, aga järjekindlalt.

Lisa kommentaar