Katvig

Endast

Lasterõivaste kaubamärgi Katvig™, mis on saanud lastevanemate lemmikuks kõikjal maailmas, taga seisab Vigga Svensson. Tema rõivaste tootmise filosoofiat ja soovi kaitsta loodust oli alguses raske kokku sobitada tavaliste tootmismeetoditega. Seetõttu hakkas ta kasutama orgaanilist puuvilla ja kasutatud plastpudelitest toodetud polüestrit. Vigga soovis, et tema tunnusmärgiks saanud õunamustrid ja triibud kaunistaksid võimalikult loodussäästlikke kangaid, mis oleksid ühtlasi mõnusad rõivaste valmistajatele ja lastele, kes riideid kannavad. Vigga töötas välja ka transpordisüsteemi, milles kasutatakse tavalisest palju vähem pakendeid. Lisaks osaleb ta poliitikas säästva arengu edendamiseks ning tal on juba praegu õnnestunud selles valdkonnas moetööstusesse oma jälg jätta.

Vigga värskeim mõte on luua puuvillavabrik, mis lõpetaks Taanis raiskava puuvillatarbimise. Selle asemel, et lõputult loodust ja keskkonda saastata, on vabrikus võimalik kogu äravisatav puuvill taas kasutusele võtta.

Hiljuti hakati Vigga algatusel tootma ilmselt kõigi aegade säästlikemat materjali – kasutatud orgaanilist puuvilla.

Tooted

Säästvalt toodetud lasterõivad kuni kaheaastastele lastele. Värvilised Taani rõivad, mis on ohutud nii loodusele kui ka inimestele.

Loodussõbralikkus

Katvig usub säästvasse maailma – maailma, kus inimesed käituvad nii, et ei sea ohtu tulevaste põlvkondade võimalusi samamoodi elada. Meie lastel ja ka nende lastel peaks olema võimalus armastada, süüa, elada ja mängida.

Soov luua enneolematut

Katvig pingutab iga päev selle nimel, et lapsed näeksid välja armsad ja viisakad ning et ka nende lastelastel oleks tulevikus sama võimalus. Enne seda, kui laps saab kampsuni selga panna, on selle valmimisega kaudselt seotud sajad pered, põllumaad ja veeallikad. Kui sellele lisada veel keemilised taimekaitsevahendid ja ebasoodsad tingimused, on tagajärjed määratu suured.

Katvigi eesmärk on muuta tootmisalad võimalikult ohutuks, et tekiks sama hea tunne nagu siis, kui näed last lemmikriideeset kandmas.

Orgaaniline puuvill, materjalide uuesti kasutusele võtmine, ökomärgised ja biolagunevad kilekotid, transpordipakendite taaskasutus, vähe CO2 heidet tekitav vedu, poliitiline sekkumine ja poekottide arukas kasutamine on eraldi vaid väikesed sammud, kuid tervikpildis liigub Katvig läbinisti säästliku tootmise poole.

Põgus pilk tulevikku

Katvigi kolm kõige olulisemat tulevikueesmärki on:

Katvigi lasteriiete täiesti keskkonnasäästlik tootmine igas toodete olelusringi etapis, nii et meie tooted ja tootmine oleksid eetiliselt, sotsiaalselt ja keskkonna seisukohalt säästlikud; ühiskonna suunamine suurema säästlikkuse poole ning vastutustundliku ja teadlikult säästliku tarbija arendamine; säästliku rõivatootmise liidri koha säilitamine ja püüd jätkata äritegevust moetööstuse stampe pidevalt proovile pannes. Katvig soovib moetööstusele näidata, et korraga on võimalik nii äri teha KUI KA töötajate ja tarbijate tervise ja looduse eest hoolitseda.

Lisa kommentaar